Oppo BDP-93EU Blu-ray

Oppo BDP-93EU anmeldelse

Producent: Oppo

Type: Blu-Ray afspiller

Anmelder: Kristian Fuglsang

FØRSTE INDTRYK:

Efter en del overvejelser igennem et halvt års tid hvor jeg gerne ville have en ny og bedre Blu-Ray afspiller end dem jeg havde (Pioneer BDP-440, Sony BDP-S570 og Panasonic DMP-BDT120) har jeg fulgt lidt med på side linjen i diverse forums og efter et par opdateringer af Oppo 93 synes jeg at jeg var klar til at købe den.

Allerede da jeg fik kassen i hænderne kunne jeg mærke at der var tale om en ret tung afspiller og med en vægt på næsten 5 kilo da er den da også en del tungere end dem jeg havde i forvejen.

Da jeg fik åbnet kassen var den pakket ind i en fin sort stofpose med logoet OPPO på siden og jeg har ikke set sådan en fin indpakning før og den oser langt væk af kvalitet. Selv brugsanvisningen er rigtig flot udført men det er nu ikke meget jeg har brugt den.

DESIGN:

Jeg er meget imponeret over designet af afspilleren hvor jeg synes næsten alt er lykkedes for dem, knapperne er fuldstændig plane med det sort børstede aluminium og der er meget få knapper og de sidder fint og overskueligt og er lette at betjene i selv et mørkt rum. Jeg synes den er flottere end dens storebror (Oppo 95) men det er jo op til den enkelte person!

Ude i siden er der et lille gummi dæksel hvor der er en usb indgang inde bag og det er en fin måde at skjule det på for skulle det være synligt ville det gøre fronten grimmere at se på. Jeg kan dog ikke forstå at fødderne skal være af plastik når nu alt andet er så fint, men det er så en mindre bagatel.

Afspilleren har to display, hvor det store viser de gængse ting andre afspillere også har, men så er der et mindre display i højre side hvor den kortvarigt viser hvad der bliver afspillet såsom dvd, blu-ray og cd mm.

Hvad de to display angår er jeg lidt utilfreds, jeg sidder ca 3,75 meter fra afspilleren og jeg kan stort set ikke se hvad der sker i det lille display og i det store er det ikke så tydeligt som jeg synes det kunne være. (Bruger ikke briller og har perfekt syn) På min receiver Pioneer sc-lx56 er det meget tydeligere og skarpt at se hvad der står og det kan jeg ikke forstå hvorfor de ikke har valgt et bedre display og hvis det er fordi de mener det forstyrrer øjnene kan man jo bruge 'dimmeren' så ville det problem være løst.

FJERNBETJENINGEN:

Hvis vi lige skal blive her hvor jeg er utilfreds så kommer jeg til fjernbetjeningen, men det er et generelt problem blandt alle producenter på nær nogle få.
Jeg kan ikke forstå hvorfor de altid skal være af plastik og ligne noget der er tilfældigt fundet på en fabrik i kina, især når afspilleren er af så fin kvalitet, nu er Oppo's af den bedre slags skal det så siges men jeg synes alligevel godt de kunne lave noget kræs så man kan få sig selv til at have den liggende fremme.

Selve fjernbetjeningen er stor men den runder i bunden og da kan man ikke lige trykke på den hvis den ligger på bordet uden at den flyver rundt og det forstår jeg simpelthen ikke, man kan sagtens have en der er flad i bunden hvor den også ligger godt i hånden. Der er store taster og de sidder så det er logisk at bruge den og så er der en tast hvor den er bag belyst og det er en stor nytte i en mørk biograf.

Først troede jeg fjernbetjeningen var i stykker da den intet kunne, men det viste sig at batterierne der fulgte med var helt flade og de kunne ikke engang give lys i min søns lille brio tog, men da det problem blev løst med nogle nye var dens rækkeevne utrolig god og man skal ikke pege mod afspilleren som hos så mange andre. De fleste producenter har lavet en fjernbetjenings app, men det har Oppo ikke (kommer måske til de nye produkter) og det skuffer mig en del for jeg synes det er smart at man lige kan styre den med sin mobil tlf eller ipad og især nu hvor deres fjernbetjeninger er så grimme som de nu er.

Oppo BDP-93EU anmeldelse

MENU OG LYD:

Menuerne er lette og overskuelige og nu hvor jeg sidst har kørt med Pioneer BDP-440 synes jeg menuerne hos Oppo er rigtig gode i forhold til Pioneer.
Første gang man sætter den til bliver man guidet igennem nogle punkter og så er man kørende, men hvis man godt kan li at se alt hvad den kan så går man jo selvfølgelig på opdagelse videre ind i menuerne og der er en lille forklaring på alt hvad man vil gøre, og det er en rigtig god ting for jeg føler at jeg aldrig rigtig farer vild i Oppo's menuer.

En ting som jeg rigtig godt kan lide er at man med meget få tryk kan flytte underteksterne næsten hvorhen man vil have dem, det findes også på andre modeller men hos Oppo er det lykkedes helt perfekt.

Den har også en anden ret fed detalje som er at den kan huske de sidste 5 film man har set, hvis der nu som i denne her familie er flere der ser hver deres serie så kan man skifte midt i serien og se videre fra hvor man er nået til og igen skifte tilbage og se præcis hvorfra man sluttede. Sætter man en sjette film på er det film nr et der slettes.Der er en dongle med så man får trådløs netforbindelse og det fungerer rigtig fint.

Da jeg skulle teste lyden slog jeg om på PCM og via HDMI brugte jeg afspillerens lyd og brugte det i et 5.1 setup via Pioneer SC-LX 56 og jeg synes lyden er god hele vejen rundt  Dog synes jeg actionfilm var bedre end koncerter, men det har sikkert også noget at gøre med mine højttalere som ikke er i den dyre ende af skalaen ( Dali Concept 8 serien, er købt til kun at bruges til film visning) så derfor kommer jeg ikke ind på det område.

Til lyden bruger jeg District 9 filmen på Blu-Ray som er optaget i DTS-HD master audio 5.1 og bruger altid en bestemt scene i denne film og da synes jeg den klarer det bedre end Pioneer 440 og Sony S570.

Den analoge lyd har jeg ikke prøvet!

CD lyd i stereo har jeg kun lige prøvet nogle enkelte gange så har ikke prøvet så meget at jeg tør sige noget om det.

BILLEDET:

Igen har jeg brugt Pioneer 440 og Sony S570 til at sammenligne med og på Blu-Ray er det meget svært at se forskel men jeg synes at Oppo har et mere roligt billede og nogle steder er enkelte ting mere klare end hos de to andre, men jeg synes så også det er lettere at se forskellen da jeg ser det på et lærred på 108" men igen er det måske kun mig der er af den holdning.

En anden smart funktion er at man på en meget let måde kan zoome billedet ud så man slipper for de sorte bjælker og jeg synes ikke det gør billed kvaliteten dårligere, men man mister jo lidt på billedet i hver side da det rykkes tættere på. Man kan faktisk zoome billedet mange gange men det er så ikke en funktion jeg bruger.

Men når vi så kommer til opskaleringen af en dvd film så sker der virkelig gode ting fra Oppo's side og det var faktisk af denne grund jeg ville have en ny fordi jeg stadig har en del dvd film og især mange serier på dvd og da var jeg ikke helt tilfreds med de to andre modeller. Men jeg må sige at der er kommet nyt liv i mine serier på dvd nu efter skiftet. Serierne har et roligt og klart billede som er behageligt at se på i længere tid af gangen.

Oppo BDP-93EU Anmeldelse

SAMLET VURDERING:

Min samlede vurdering af Oppo BDP-93EU er at ud af de efterhånden mange afspillere jeg har haft da er Oppo den bedste, dog også den dyreste men den er helt klart pengene værd synes jeg. Det er så ikke positivt over hele linjen, såsom med fjernbetjeningen af plastik og ingen fjernbetjenings app og at i mine øjne er de to display ikke tydelige nok men det udgør ingen forskel i den samlede vurdering af denne her maskine der får topkarakter!
Jeg ser frem til Oppo's nye modeller der snart må udkomme og er spændt på hvad nyt de har at byde på.

3 gode:
▪ billede/lyd
▪ opskalering
▪ features

3 knap så gode:
▪ utydelig display
▪ ingen fjb. App
▪ fjernbetjening

Anmeldelsen skrevet den 2/10-2012

Hjemmebio Guide
Hjemmebio Guide Tryk her
Hjemmebiografer
Hjemmebiografer Tryk her
Link
Besøg Biojensen.dk på Facebook
Streaming anmeldelser
Se Streaming anmeldelser Tryk her
Disney blu-ray
Disney blu-ray anmeldelser
Link
Besøg link side Tryk her