THX Guide

Thx home er en kvalitetsstandard for hardware og software til hjemmebioen og ikke et lydformat som mange tror. THX har fastlagt bestemte standarder som skal overholdes for at et produkt kan blive THX godkendt. Længere nede på siden kan der læses om hvad en THX godkendt surrounddekoder eller reciever gør ved lyden i THX mode.

THX select & THX select 2 er beregnet til mindre rum op til 57 m3 (ca. 25 m2 gulvareal). Der kan vælges i mellen 3 forskellige THX modes cinema/music/game men det er kun THX select 2 som har alle 3 modes THX select har kun THX movies mode.
 

Er den nyeste version af THX Select som har THX Loudness plus volumen teknologi.
Læs mere under THX Loudness Plus.

THX ultra & THX ultra2 er til rum på mere end 85 m3(ca. 35 m2 gulvareal). Der kan vælges i mellen 3 forskellige THX modes cinema/music/game.
 
Er den nyeste version af THX Ultra2 har THX Loudness plus volumen teknologi.
Læs mere under THX Loudness Plus.
 
THX Cinema Re-EQ: fjerner skarpheden eller den meget lyse lyd i hjemmebioen. Der kompenseres for at lyden er mixet til biografer som ofte har højttalerene bag lærredet. Der er kommet flere dvdfilm hvor lyden er blevet Re-EQ så man undgår den lyse lyd, hvis dvdfilmen har gennemgået en  Re-EQ af lyden skal THX ikke være slået til.

THX Timbre Matching: Matcher klangen fra ens fronthøjttaler til baghøjttalerene. Dette kompensere for at der kun er 2 til 4 baghøjttaler i hjemmebioen hvor der i en rigtig biograf er mange flere baghøjttaler.

THX adaptive Decorrelation: bliver brugt når man ser film/tv i prologic hvor signalet til baghøjttalerene kun er i mono. Det forbedre lydbilledet i baghøjttalerene så man fornemmer/tror at lyden er i stereo.

THX Advanced Speaker Arry: optimere digitalt lydområdet  i baghøjttalerene ved brug af 4 baghøjttaler. Denne funktion bruges i THX Ultra 2 & THX Select 2 godkendte surrounddekoder eller reciever, der kan vælges imellem 3 modes cinema + music + games. 
THX Loudness Plus
THX Loudness Plus er en ny volumen kontrol teknologi som bruges i THX Ultra2 Plus og THX Select2 Plus godkendte pre-am og surround receiver. Med THX Loudness Plus kan der i hjemmebiografen opleves lyd med rige detaljer og ambient lyd i surround på enhver lydstyrke.

Hvorfor er dette vigtigt? Alle film, musik og spil er mixet på 0 db som er Reference niveau i studiet, lyden skal afspilles på Reference niveau i biografen eller hjemmebiograf . Men mange af os synes at Reference niveauet(0 db) er for højt i hjemmebiografen. Hvis man vælge at skrue ned for lydstyrken betyder det at man mister detaljer i lydsporet i forhold til det originale lyd-mix.

Ved at udnytte sin viden og ekspertise i psykoakustisk og surround lyd har THX udvikelet THX Loudness Plus for at bevare integriteten i lydsporet som man høre når lydsporet afspilles ved Reference niveau(0 db). THX Loudness Plus kompenserer for de forskydninger der opstår når lydstyrken bliver reduceret.

Sådan fungerer det
THX Loudness Plus justerer automatisk lydniveauet i forhold fra front til surround højttalerne og man vil opleve den samme surround lyd med rige detaljer og ambient lyd ved selv lav volume.

 

   

Læs mere om THX på deres hjemmeside