Oppo UDP-203

Oppo UDP203 UHD blu ray

Biojensen har taget et kig på Oppo UDP-203 og
har testede om den er bedre end Samsung UBD-8500

Endelig kom Oppo med deres første UHD blu-ray afspiller, og de først afspiller kom til Danmark lige før jul. I denne test vil jeg se om den gør det bedre end Samsung UBD-8500 som var den først UHD afspiller som kom i 2016.

Oppo har valgt streaming service fra på denne afspiller, så dem som vil streame bla. Netflix, Youtube må kigge efter anden afspiller. Har dog hørt et lille rygte om at Oppo måske i løbet af 2017 vil tilbyde streaming service, det kræver en opdatering måske kommer den sammen med deres Dolby Vision opdatering, men det kan tiden kun vise.

Da min JVC X500 kun er kompatibel med HDMI standard HDCP 2.0 er der brugt en Key digital KD-HDFIX22 som kan snyde UHD afspilleren, til at tror at der er tilsluttede en 4K projektor som kan køre HDCP 2.2 (læs mere om boksen)

Designet/knapper/fronten:
Oppo har holdt sig til kabinettet som kendes fra nogle af deres blu-ray afspiller og fremstår som et langt mere seriøst produkt end afspilleren fra Samsung, har en bredde så Oppo nemt at placere sammen med andet udstyr og ikke nogle curvede design som Samsung.

Hvor Samsung har undladt displayet, har Oppo valgt et display så man kan se de mest nødvendige ting. Der er 7 knapper på Oppo hvor Samsung har 4 knapper, men de fleste bruger nok kun power og eject knappen.

fronten sidder et USB 2.0 stik, som gør det muligt at afspille film/musik/billeder fra et USB medie.
 
Tilslutninger på bagsiden:
Iforhold til Samsung tilbyder Oppo som sædvanligt masser af ind/udgange. Der 2 HDMI udgange og 1 HDMI indgang, her er hvilken opløsning HDMI ud/indgang understøtter: UHD/1080p24/1080p/1080i/720p/576p/576i/480p/480i, 3D frame-packing 720p/1080p24.

Der er 7,1/5,1 analog udgange, optisk og coaxial digital udgange til lyd.

Der er 2 USB 3.0 indgange på bagsiden til afspilning af film, musik eller billeder fra et USB medie.

Der er 1 Lan port, trigger ind/udgang, IR port og RS232 til kontrol.
Oppo UDP203 UHD blu ray

På billedet vises fjernbetjeningen og bagsiden

Fjernbetjening:
Oppo har valgt at genbruge fjernbetjeningen fra deres tidligere blu-ray afspiller, de har tilpasset fjernbetjeningen til UHD afspilleren,i starten af 2017 kommer deres nye MediaControl Apps så den kan styres via Apple eller Android. Kommer ikke selv til at bruge den originale fjernbetjening, da afspilleren bliver styret med min RTI iPad kontrol.
 
Loadtiden
på Oppo afspilleren er meget fornuftig. Almindlig blu-ray disc tager ca. fra 12 til 20 sekunder før der er billede, har testede med de samme UHD disc som ved testen af Samsung UHD afspilleren, loadtiden er fra ca. 24 til 27 sekunder på Oppo og det er ca. 5 til 10 sekunder hurtigere end Samsung afspilleren. Loadtiden er målt fra der bliver trykket eject og til der er billede på (intro fra udgiver eller menu). Man kan ikke rigtig klage over loadtiden på den først generation UHD afspiller fra Oppo.
 
Titler der brugt til at teste loadtiden og billede/lyd kvaliteten på UHD blu-ray og blu-ray.

Mad Max Fury Road
The Martian
Salt
Concussion
 
Billede/lyd:
Har testede Oppo UDP-203 mod Samsung UBD-8500, begge afspiller var tilsluttede med de samme Nordost Silver Screen HDMI kabler og Key digital KD-HDFIX22 HDCP 2.2 snyde boks. Var spændt på om der var nogle forskel på billed og lyd kvaliteten. Der er forskel på Oppo og Samsung, men Samsung afspilleren er stadigvæk er et godt køb til prisen.
 
Lyd:
Har brugt nogle af de titler som ved test af loadtiden, da jeg har hørt dem mange gange. Startede med Mad Max: fury road på UHD, filmen har stadigvæk et af de bedste Dolby Atmos lydspor på blu-ray og UHD blu-ray. Der er lidt mere hul igennem på lyden ved brug af Oppo, lyden er mere fyldig og det høres tydeligt på dialogen, bassen virker mere stram end på Samsung afspilleren. Ved test med The Martian, og Salt på UHD var oplevelsen den samme som med Mad Max.

Oppo UPD-203 understøtter disse disk typer: UHD Blu-ray, Blu-ray, Blu-ray 3D, DVD-Video, DVD-Audio, AVCHD, SACD, CD, Kodak Picture CD, CD-R/RW, DVD±R/RW, DVD±R DL, BD-R/RE
 
Billede:
Har desværre ikke haft mulighed for at kunne teste de 2 afspiller på en projektor med HDR og HDCP 2.2. På billedesiden virker Oppo mere skarp og med lidt mere dybe i billedet iforhold til Samsung, hvis man ikke kan skifte imellem de 2 afspiller, vil mange nok ikke klage over billedet fra Samsung og slet ikke til prisen. Oppo har en masse billede indstillings muligheder som gør den nemmer at få tilpasset ens setup, her har Samsung ikke meget at byde på.
 
Konklusion:
Oppo UDP-203 er pengene værd (6995,- kr fra 1. januar 2017), viser igen at Oppo laver nogle af de bedste afspiller. Dette er min Oppo afspiller nummer 3, håber den er ligeså drift sikker som de 2 første. Mangler kun at få købt en chip så den kan blive kodefri til blu-ray og dvd. Filmselskaberne har vist endelig fattede at det ikke hjælper noget at prøve på at beskytte udgivelserne med regionskoder, så UHD blu-ray er kodefri.
 
Lagt op den 17/1-2017
Dolby Atmos blu-ray
Dolby Atmos blu-ray
Hjemmebiografer
Hjemmebiografer Tryk her
Hjemmebio Guide
Hjemmebio Guide Tryk her
UHD Blu-ray
Besøg UHD blu-ray siden Tryk her
DTS:X forside
DTS:X blu-ray
Demo disc
Demo disc Tryk her