Samsung UBD-K8500

samsung UBD-K8500 UHD blu ray

Biojensen har taget et kig på samsung UBD-K8500

Nu hvor UHD blu-ray afspillerne endelig er kommet til Danmark, tager vi et kig på Samsung UBD-8500 som bliver leveret med et eksemplar af The Martian på UHD blu-ray.

Det var ikke planen at der allerede skulle købes en UHD afspiller nu, men efter at flere filmselskaber har valgt at Dolby Atmos lydsporet kun er på UHD blu-ray udgaven, var der ikke nogle vej uden om da hjemmebiografen blev opdateret med Dolby Atmos i januar i år.
 
Da min JVC X500 kun er kompatibel med HDMI standard HDCP 2.0 bliver billedet fra UHD blu-ray disc nedscaleret til 1080P/24, men jeg vil snart teste en boks som kan snyde UHD afspilleren til at tror, at den er tilsluttede en 4K projektor eller fladskærm med HDCP 2.2, det vil gøre det muligt at sende et 4K billede til JVC projektoren.

Opsætning:
Samsung UBD-8500 er nem at installere, den kommer selv og spørger om man vil opdatere den først gang den tilsluttes, valgte at opdatere til software version 1500 da mange fejl skulle være rettede i denne version. Hvis man vil gøre brug af feks. Netflix, Viaplay, Youtube eller Plex kræver det at man opretter en konto hos Samsung, men det kan nemt gøres med ens facebook profil hvis man har en. Når man har aktiveret sin konto kan der hentes flere forskellige apps. I denne gennemgang kommer jeg ikke nærmere end på hvordan det fungere.
 
Tilslutninger:
Der er ikke så mange tilslutnings muligheder, der er en HDMI udgang til billede og lyd + en HDMI udgang kun til lyd, en fordel hvis man vil sende billede direkte til projektor/tv og lyden til en ældre surround receiver. Der en optisk udgang og Lan port til netværk.
samsung UBD-K8500 UHD blu ray

Har læst på flere forums at Samsung UBD-8500 skulle larme meget fra drevet, så frygtede det væreste men blev dog positiv overraskede, man skal ligge foran afspilleren for at høre at drevet og blæseren køre, så det er ikke noget problem når der ses film.

Loadtiden er meget fornuftig, en almindelig blu-ray disc tager ca. 12 til 16 sekunder før der er billede, har prøvet med forskellige UHD disc og der er loadtiden fra ca. 26 til 45 sekunder, loadtiden er målet fra der bliver trykket eject til der er billede på. Den først blu-ray afspiller der var i mit setup var fra Samsung, og der gik 3.25 minutter før man kom til menuen i Batman The dark knight, så man kan ikke rigtig klage over loadtiden på den først generation UHD afspiller fra Samsung.

Titler der brugt til at teste loadtiden på UHD blu-ray og blu-ray.

  • Mad Max Fury Road
  • The Martian
  • Salt
  • Concussion
  • The Amazing Spider-Man 2.
samsung UBD-K8500 UHD blu ray

På billedet kan ses on-screen menuen på afspilleren.

Fjernbetjeningen:
Er meget enkel og der ikke mange knapper, kommer ikke selv til at bruge den originale fjernbetjening, da afspilleren bliver styret med min RTI iPad kontrol. 
 
Designet/knapper/Fronten:
Selve designet er tilpasset Samsung UHD curve skærme, så den passer ikke rigtig sammen med almindlige kendte produkter til hjemmebiografen, man er nød til at tage et kig på Panasonics DMP-UB900 UHD afspiller hvis den skal passe perfekt ind i designet.
 
Der er kun 4 knapper på fronten og Samsung har sparet displayet væk. Men der er LED indikator som viser om afspilleren er slukket eller tændt og en som blinker når den modtager signal fra fjenbetjeningen.
 
På fronten sidder et USB 3.0 stik, som gør det muligt at afspille film/musik eller andet fra en USB harddisc eller USB nøgle.
 
Billede/lyd:
Billede og lyden fejler ikke noget på Samsung UBD-K8500, der er mulighed for at vælge imellem forskellige billede indstillinger og med billede indstilling Bruger kan man selv lave nogle justeringer.
 
Kommer snart:
Vender snart tilbage med en lille test af boksen som kan snyde afspilleren til at tror at den er tilsluttede en 4K projektor eller fladskærm med HDCP 2.2.
 
Lagt op den 16/5-2016
Dolby Atmos blu-ray
Dolby Atmos blu-ray
Hjemmebiografer
Hjemmebiografer Tryk her
Link
Besøg link side Tryk her
Hjemmebio Guide
Hjemmebio Guide Tryk her
UHD Blu-ray
Besøg UHD blu-ray siden Tryk her
DTS:X forside
DTS:X blu-ray
Demo disc
Demo disc Tryk her