Projektor Guide Oversigt

Projektor hvorfor?

At skabe den perfekte biograf stemning i sit hjem, er ikke bare et spørgsmål om sublim lyd i 5 eller 7 kanaler. Man skal også have billedesiden med i samme omfang som lyden, og her kommer projektoren ind i billedet. Et stort widescreen(16:9) TV eller en Plasma skærme i 40 – 50" kan ikke løfte den opgave at få publikum til at slippe bevidstheden, og lade sig opsluge af filmen. Med et engelsk udtryk kaldes det "Suspension of disbelief".

Det kan projektoren med dens evne til at levere et meget stort billede i en god kvalitet. Specielt efter projektor er faldet voldsomt i pris inden for de sidste par år, er de blevet rigtige interessante. Maksimal størrelsen af billedet er bestemt af to ting. Projektorens kvalitet ( opløsning ), og afstanden fra lærredet og til side positionen.Som tommelfingerregel skal man sidde placeret i en afstand til lærredet, svarende til 1½ - 2 gange billedets brede. Eller sagt på en anden måde, skal man regne lærredets størrelse ( brede ), ud efter afstanden mellem lærredet og sin placering.

Bliver billedet mindre, taber man den fede biograf stemning, og man mister en stor del af WOW-faktoren. Plus at man ikke kan lever sig helt ind i filmen.
Bliver billedet for stort, kan det gå ud over kvaliteten. Det er dog individuel hvorledes man opfatter billede kvaliteten kontra størrelse.
Samtidig vil man få besvær med at kunne følge med i filmens handling, uden at skulle flytte hovedet hele tiden.

Grundlæggende info og tips om projektor. Læs mere


Citat Romabio:
Har man set en film på et alm. TV og uden digital surround sound, har man ikke set filmen endnu. Man har bare fået historien fortalt!

Projektor Teknik