Pioneer SC-LX56

Pioneer SC-LX56 anmeldelse

Producent: Pioneer

Type: surround receiver

Anmelder: Kristian Fuglsang

FØRSTE INDTRYK:

Jeg startede egentligt ud med SC-LX 75 modellen men den gik til i et lyn nedslag i vores hus og da jeg så skulle have en ny var SC-LX56 lige på trapperne og selvom den ikke har helt så mange watt som den anden havde så er det stadig en kraftig sag i det prisleje og med en vægt på godt 15 kilo.

Receiveren er en 9.2 kanals der har klasse D forstærkere på 170 W pr. kanal (de 170W skal nok tages lidt med et gran salt som man siger for hvordan de måler watt er langt fra ens)

4K er det nye "sort" men denne her kan ikke opskalere som andre kan.
Der medfølger en trådløs LAN adaptor men jeg bruger kabel, og det kommer jeg tilbage til senere.

DESIGN:

Designet er stort set identisk fra LX75, det er lidt på drejeknapperne og så frontlågen som er blevet lavet om til mørk plast så det er ligesom displayet når det er slukket, hvor der på den gamle var i børstet look og det er en smagssag hvad man bedst kan lide. Jeg synes drejeknapperne på den nye er mere faste at dreje på og det er en god ting. Ellers synes jeg heller ikke der var nogen grund til at ændre designet da jeg synes den er rigtig flot at se på og alle taster er skjult bag lågen det kan jeg godt li så det hele virker mere stilfuldt at se på.

Når displayet er tændt synes jeg det er rigtig lækkert udført og der er store og meget tydelige bogstaver og tal der bliver vist. Der er rigtig meget information man får ud til sig og nogle vil måske synes det er for meget men jeg synes ikke man kan få for meget information hvis det er vist så pænt som det er her.

Man får at vide hvad man ser og f.eks at det er DTS-HD master og hvis det er udgivet i 7.1 så vises der 7 højttalere og en sub hvor der endda også vises udslag alt efter hvor meget subben er i gang og så vises der også hvor højt man spiller.
Synes man det er for meget og lyser for meget op kan man bruge dimmeren (dæmpe lyset) 1-3 tryk og til sidst går alt lyset ud. Har man 2 subber til vises der kun et ikon men det tror jeg er fordi der ikke er særskilt signal behandling og derfor vises udslaget som en.

INSTALLATION & MENU:

Da jeg fik min helt nye receiver hjem som en af de første i DK måtte jeg desværre hurtigt af med den igen og det var helt sikkert som den første i DK, for da jeg fik den tilsluttet og trykkede på tænd startede den op men det gjorde dens blæser så sandelig også, og den blev så ved med at blæse og jeg kunne ikke få den til at stoppe så jeg troede først det skulle være sådan.

Jeg så to film men blev mere og mere irriteret over at blæser støjen skulle overdøve de hviskende samtaler i Hvidstens gruppen så efter ca. en uge klagede jeg over det og efter Pioneer Danmark lige selv skulle teste det (de skulle først have en med hjem og teste den hjemme hos en af deres ansatte) fik jeg beskeden at den var i stykker og skulle sendes ind. Jeg så jo helst det var en ombytter da den var helt ny men den opfattelse havde Pioneer ikke!

Nu skal jeg nok se bort fra alt dette her i denne anmeldelse!

Da jeg så fik den retur efter 4 uger fra jeg afleverede den i butikken, fik jeg den startet op igen og da var den da også fuldstændig lydløs som den skal være.
Jeg sendte hele familien på tur så jeg var selv hjemme, af den grund at den mindste støj kan ødelægge målingen.

Jeg gik ind i Advanced MCACC og valgte full auto MCACC og derefter startede jeg målingen op, og hele vejen kan man følge med i hvad det er den måler og jeg synes det virkede ret logisk det den lavede, modsat andre mærker hvor det nogle gange er håbløst at følge med i.

Da den var færdig efter små 20 minutter ville jeg lige ind og tjekke om den havde lavet korrekt afstand fra hvor jeg sidder og ud til de forskellige højttalere.
Lad os sige at det var rigtig godt jeg tjekkede op på dette, for den havde mildest talt kun ramt rigtigt på de 3 ud af 9 højttalere, så jeg må ind manuelt og rette til.

Den havde også skruet mine fronter helt ned på -12 db så dem måtte jeg også ind og rette til. Jeg ved ikke hvor præcise de forskellige mærker er men i mit tilfælde var det ikke særlig godt målt, men det skal jo så også kun gøres en gang og så er man kørende.

Ellers er der ikke så meget at sige til indstillingerne de er rigtig gode og der er masser af muligheder for at få den til at spille perfekt, og bruger man app'en Icontrol av2012 til sin telefon eller ipad så kan man hurtigt vælge alle de indstillinger forstærkeren har og det er rigtig mange.

Der er intet mindre end 7 stk HDMI indgange plus 1 på fronten så der er nok tilslutninger til stort set alt hvad der hører til i en hjemmebiograf.

Menuerne er sat op med hvid skrift på helt sort baggrund men jeg synes ikke det er helt så overskueligt sat op som hos f.eks Oppo men alligevel bliver der forklaret med en lille tekst hvad de forskellige ting de gør men alligevel synes jeg det er lidt sværere at finde bestemte ting derinde.

Der er mange indstillinger og elsker man at rode rundt i dem er det bare at gå i gang for man kan bruge meget tid på at indstille til man er helt tilfreds.

Pioneer SC-LX56 anmeldelse

FJERNBETJENINGEN:

Som min mening nu er om produkter over de 5000 kr så skal fjernbetjeningen være i orden og da jeg generelt ikke synes plast er kønt at se på så er fjernbetjeningen heller ikke nogen skønhed her!

Den er heldigvis helt flad i bunden og vipper ikke når den ligger på bordet og man trykker på den, og den har også  bag belyste taster med rødt lys som gør man kan bruge den i mørke, jeg synes dog at det røde lys er lidt for mørkt så det er stadig svært at finde alt i mørke det hjælper dog på det hvis man kender den godt og ved nogenlunde hvor de forskellige ting er.

AIRPLAY/ICONTROL AV 2012

Icontrol av2012 synes jeg ikke skulle være med under fjernbetjeningen da den simpelthen er så genial, så den kommer med under airplay delen. Jeg starter med Icontrol av 2012 app'en som jeg bruger på min iphone/ipad og den er ganske enkelt genial at bruge og for at komme tilbage til at jeg bruger netværks kabel så er det simpelthen fordi jeg synes den ikke hopper ud så tit med app'en og når jeg bruger airplay. Ang Icontrol så fanger den hver gang jeg tænder den.

Pioneer ligger bare i toppen hvad bruger funktioner angår på app'en (hentes i appstore) og starter vi ved control inde i dens app så er den let og overskuelig og har main plus 3 zoner hvis man vil udnytte det fuldt ud i andre rum.
Så er der en input select hvor man vælger hvilket format der skal afspilles.
Efter den er der Listening mode hvor man vælger i mellem alle lydformaterne.
Så kommer man til tone/balance med en bypass funktion hvor man kan køre udenom det hele men ellers er der bass og treble at skrue på.

Så kommer man til en video mode hvor man lige kan indstille nogle billede indstillinger og til sidst er der status hvor man kan se indput og output og den er ret genial synes jeg for da kan man se alle ens ind og output.
Som noget nyt er der tilføjet sound explorer og ser man inde i app store under meninger da er mange sure over at denne funktion ikke virker til de ældre modeller.
Det er en funktion hvor den rigtige fjernbetjening stort set kan lægges helt væk for med denne sound explorer kan man stort set vælge alt der er brug for og det er fedt at man ikke skal have fjernbetjeningen i brug.

Jeg savner så stadig den dimmer funktion i app'en!
Der skal også tilføjes at man i appstore kan hente AVNavigator som er et program hvor man kan hente "manual" og "settings" plus nogle andre fede ting.

Airplay er indbygget i receiveren og det er jo en stor fordel hvis man har WiMP eller Spotify mm for så er det bare få tryk på telefonen/ipad og receiveren starter op og begynder at spille på anlægget.

Det skal så lige siges at hvis man har en del ting med wi-fi op at køre på routeren så skal man op på en hurtig hastighed ellers kan der godt give mange udfald og det havde jeg i starten med 8 ting koblet på wi-fi med en hastighed på 5 mbit men efter en opgradering til en 20 mbit er der ingen udfald.

LYD:

Når den først er indstillet og sat til at det er receiveren der klarer lyden (bitstream) og test Blu-Ray filmen District 9 som har et lydsporet DTS-HD master Audio 7.1 og man tager slutningen af filmen så er der virkelig en kraft på så man føler man er en del af filmen og den klarer det godt i alle 7 udgange og jeg føler virkelig at der er styr på lydene der kommer ud.

Jeg har så 2 højde højttalere på og en ekstra sub så det er et 9.2 setup så lyden bliver delt ud til de to i højden, og det skulle vist være meningen at lyde som f.eks fly der kommer oppe fra skulle brede lyden endnu mere ud med de to ekstra højde højttalere men da synes jeg ikke der sker noget vildt, da ville jeg nok hellere bruge de to kanaler i et andet rum, men de bliver lige på prøve et stykke tid endnu.

Hvad angår den 2. sub da sker der heller ikke så meget som jeg havde håbet på men det kan også være det er fordi subben er mindre end den der er i sub 1 udgangen, så det skal også lige testes med en større sub, men så vidt jeg kan læse mig frem til er der heller ikke særskilt signalbehandling til hver subwoofer så det kan muligvis også have en hvis indflydelse.

SAMLET VURDERING:

Min samlede vurdering af receiveren er at pioneer gang på gang levere en god kvalitets forstærker som kan være med hos konkurrenterne i samme prisleje og ser man på antal af tilslutninger og funktioner så er Pioneer helt i toppen.

Den kan ikke op skalere til 4K som en del andre kan til samme pris og hvad angår opstart af forstærkeren så var jeg ikke så tilfreds som jeg har været med de andre 3 forstærkere  jeg har haft, men når den først er indstillet så glemmes det hurtigt igen for den lyd der kommer ud er super god. Og så er det jo en drøm at kunne betjene det hele via deres intet mindre end geniale app I control av 2012.

En ting jeg ikke forstår er at når man skal bruge app'en til fjernbetjeningen så kan den godt hoppe ud ind i mellem men generelt har den rigtig godt fat, men derimod min Pioneer BDP 440 har det kun virket med 2 gange og det er det samme trådløse netværk de kører over og Pioneer kunne ikke svare på problemet og jeg ved det er et problem for mange med forstærkeren.

 3 gode:
▪ lækker lyd
▪ lækker fjb App
▪ features

 3 knap så gode:
▪ kan ikke opskalere til 4K
▪ måling af rummet ikke god
▪ ikke særskilt signalbehandling til sub 1&2

SPECIFIKATIONER:

Direct Energy HD-forstærker
Udgangseffekt pr. kanal 170W
Impedans på udgangsniveau 6Ω
Antal kanaler 9
4Ω Speaker Support
Indgangstilslutninger• 8 x HDMI (1080p-opskalering)
AfspillerVia LAN / USB:• MP3, WAV, AAC, WMA, FLAC
192 kHz/24-bit audioafspilning:• WAV & Flac.
MHL Terminal for Android Smartphones
I/P Control
HD-audioformater: Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio & DTS-HD High Resolution
Audio Return Channel
Standby pass-through
4K PassthroughJa
HDMI-kontrol (+)Ja
Skærmvisning (GUI)7 sprog, kun via HDMI:
Firmwareopdateringer
AVNavigator
Internet Radio
vTuner
DLNA-certificeret
Oplyst fjernbetjening, selvlærende

Anmeldelsen skrevet den 5/10-2012

Hjemmebio Guide
Hjemmebio Guide Tryk her
Hjemmebiografer
Hjemmebiografer Tryk her
Link
Besøg Biojensen.dk på Facebook
Streaming anmeldelser
Se Streaming anmeldelser Tryk her
Disney blu-ray
Disney blu-ray anmeldelser
Link
Besøg link side Tryk her