House of cards sæson 2 blu-ray anmeldelse

 
House of cards sæson 2 blu-ray anmeldelse
 
House of cards sæson 2 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Michael Sørensen

House of cards sæson 2 blu-ray anmeldelse
Zone A-B-C = kodefri (DK udgave) 
Spilletid: 636 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1 : Engelsk
Dolby Digital 5,1: Dansk, Finsk, Norsk, Svensk.
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.78:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 20 juni 2014
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment 
Antal disk: 4 = blu-ray

Genre: Drama

Skuespiller:
Kevin Spacey som Francis Underwood
Robin Wright som Claire Underwood
Michael Kelly som Doug Stamper
Michael Gill som President Garrett Walker
Nathan Darrow som Edward Meechum
Sakina Jaffrey som Linda Vasquez
 
Beskrivelse: 
Kevin Spacey er tilbage i denne anden sæson af den populære amerikanske serie "House of Cards" som det super udspekulerede kongresmedlem Frank Underwood, der går direkte efter det han vil have - og der er intet der skal komme i vejen for at han kan nå sine mål. Frank og hans lige så udspekulerede kone, Claire, fortsætter deres hensynsløse vej mod at overtage magten, og undervejs indser Frank, at der ikke er være nogen form for nåde, overfor de som er i toppen af fødekæden. Der vil være spændinger, der involverer Frank, præsident Walker, den kinesiske regering og den velhavende Raymond Tusk, og til sidst kulminerer det hele i en bitter politisk krig.
 
 House of cards sæson 2 blu-ray anmeldelse
 
Politiske film og serier har altid bevæget sig på et knivsæg. Enten er de for tamme eller også er de for urealistiske. De tamme forsøg er oftest utrolig detaljerede og udførlige i en politikers gerninger og handlinger alt imens man typisk kan sige, at de mere urealistiske oftest er meget grovkornede i deres karakteristik af politiske personer og partier. Amerikanerne har et af verdens mest uforståelige politiske systemer. Hvad der umiddelbart virker nemt og overskueligt er i virkeligheden en maskine med mange tandhjul i alle størrelser, der sagtens kan bedrage den bedste maskinmester. De hænger nemlig sjældent sammen og er oftest i stand til at ødelægge en hel masse for hinanden. Typisk handler det om interesser, som man hver især bringer til Senat eller Repræsentanternes Hus, der stammer fra lokalstaten, hvor man trods alt er blevet valgt fra – og derfor også skylder tjenester til højre og til venstre. Det er derfor ingen smal sag, at få gennemført en nogenlunde fornuftig lovgivning i gud eget land. Den slags findes der masser af eksempler på – og tv-serier, der beskriver dramaer på de bonede gulve i magtens højborg –Washington D.C.

House of Cards er originalt en britisk serie, der absolut besidder samme kynisme, som denne – den amerikanske pendant, der virkelig viser hvor meget arbejde og manipulation der skal til, hvis man ønsker at tandhjulene sidder sammen og kan køre en politisk maskine. Det er enormt underholdende, morsomt og tankevækkende, for selv om det hele er sat på spidsen – så kunne man sagtens forestille sig, at enkelte situationer slet ikke er særlig langt fra virkeligheden.

Kevin Spacey ruller gennem serien som en sand mester. Han styrer samtlige scener, som han er med i – og har en udstråling, der gør House of Cards til hans helt egen serie. Han bliver bakket dygtigt op af mange rigtig gode skuespillere, men i sidste ende er serien The Kevin Spacey Show for fuld udblæsning.

Sæson to fortsætter umiddelbart hvor første sæson endte – og elskede man den, så er der mere af det samme i vente for den nye sæson. Det er sjovt, intelligent og enormt underholdende at være en flue på væggen i Frank Underwoods lille marionetteater, som han styrer med hård hånd og uden megen skælven.

Er man derimod ny til serien, så bør man se Sæson et først. Serien er udpræget historiedreven og man vil derfor intet få ud af at se Sæson 2, hvis man ikke har været med fra starten. Det har jeg – og jeg glæder mig derfor også til Sæson 3, der forhåbentlig byder på mere af det samme, for det er ærlig talt svært at få nok af.
  House of cards sæson 2 blu-ray anmeldelse
Billedet er intet mindre end imponerende. Rolige farver fordelt i smukke nuancer, der skaber et billede, som man ikke skulle tro var forbeholdt en tv-serie. Sortniveauet er helt perfekt og man er ikke i tvivl om, at serien er skudt digitalt med henblik på 4K.
 
Da serien er baseret på dialog og historie – og knap så meget handling og action, mangler der naturligvis lidt effekter, der kan få lydsporet i 5.1 DTS HD MA til virkeligt at score højt. Til gengæld er dialogen tydelig, klar og meget detaljeret. Baghøjtalerne er konstant fyldt med lyde, der giver gode effekter af gader, stræder og travle kontorer. Der en meget flot detaljegrad over hele lydsporet, der er længder foran mange andre tv-serier.
 
- Politics for the sake of Politics
- Direct Address
- Two Houses
- Table Read
- Line of Succession

Anmeldelse skrevet 5. juli 2014.

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment

Tilbage til blu-ray serie anmeldelser